Istorija je napisana, stigla je Vespa Elettrica

vespa-servizio
Zakažite servis
November 22, 2017
vespa-elettrica-3
vespa-elettrica-2
vespa-elettrica-4
vespa-elettrica-5
vespa-elettrica-6
Nazvan Vespa Elettrica, novi italijanski skuter je predstavljen na EICMA sajmu u Milanu i donosi autonomiju od 100 km!
Pokreće ga litijum-jonska baterija male težine, s kontinuiranom snagom od 2kW, uz maksimum od 4 kW i pruža odlične performanse u poređenju s tradicionalnim skuterom od 50 kubika. Bar tako stoji u saopštenju.
Za potpuno punjenje je potrebno 4 sata, dok je rok trajanja baterije 1.000 ciklusa ili u prevodu između 50.000 i 70.000 km.
Pri njenom dizajnu je posebna pažnja posvećena praktičnosti. Elettrica ima dva moda vožnje u ponudi - Eco i Power, s tim što će brzinu ograničiti na svega 30 km/h.
Skuter koristi KERS sistem za regenerisanje energiju pri kočenju, na isti način kao i bolid Formule 1, samo bez njegovih performansi.
Jedna od korisnih karakteristika je multimedijalni sistem koji dozvoljava uparivanje pametnog telefona i Bluetooth slušalica sa skuterom. 4.3-inčni TFT ekran pruža dosta mogućnosti za interakciju. Prikazuje informacije o dolazećim pozivima, porukama, ali i brzini i bateriji. Kada je povezan, telefonom se može upravljati preko glasovnih komandi.
Za punjenje telefona, ali i drugih prenosivih uređaja, tu je i USB ulaz.
Ako vam je autonomija od 100 km malo, Vespa nudi i "X" varijantu svog električnog skutera, koja na jednom punjenju može da pređe 200 km, zahvaljući generatoru na benzin koji se aktivira kada nivo popunjenosti baterije padne ispod određenog nivoa, dok će do tog trenutka raditi isključivao na struju.
Elettrica donosi prepoznatljiv italijanski stil, pa ćete bez obzira na njen stil odmah prepoznati da je u pitanju Vespa. U ponudi je 7 različitih boja, uz širok spektar dodatne opreme.

Vespa je napravila istorijski potez, ponudivši kupcima svoj električni model.