Antonio Carraro ime se vezuje za proizviđača kočija ,odnosno za 16.vek i Venetu kada je to bio poseban komad tehnologije koji je bio od velikog značaja za sve ljude koji su se bavili poljoprivredom.
Svoj dugi vek poslovanja kompanija Carraro je započela jos davne 1910 godine,kada je mladi Giovanni Carraro krenuo stopama svojih predaka i nastavio tradiciju proizvodnje poljoprivrednih mašina koje je unapređivao,tehnološki inovirao,dizajnirao za buduće generacije,kako bi stvorio idealnu mašinu koja bi olakšala poljoprivredne poslove.
Danas,uz veliki trud,mali porodični biznis postao je kroz nekoliko godina veliko ime u svetu i velika fabrika.

ANTONIO CARRARO KROZ ISTORIJU

Period 1960-1990 ("RAST" - glavna snaga kompanije bila je usmerena na sektor razvoja)
U ovom periodu Antonio Carraro se opredeljuje za proizvodnju manjih traktora od 20-100Ks , sa pogonom na 4 točka. Antonio Carraro postaje lidera na tržištu, broj modela se konstantno povećavao, što ga svrstava u vodećeg proizvođača malih traktora.

Period 1990-2000 (Zrelost kompanije)
Zahvaljujući prethodnom trudu,radu, iskustvu, uz pomoć niza tehničkih rešenja ovaj period donosi velike promene i inovacije u proizvodnji Antonia Carrara. Proizvodni program se proširuje i osim traktora namenjenih za obavljanje poljoprivrednih delatnosti, Antonio Carraro otpočinje i proizvodnju kiomunalnog programa "Groundcare", mašine koje su namenjene za održavanje zelenih površina, puteva, čišćenje,...

Period od 2000-do danas ( Prepoznatljiv Carraro stil)
Nakon faze unutrašnjeg restruktuiranja uz pomoć Porche Consulting-a , Antonio Carraro prihvata nove izazove na svetskom tržištu. Misija i cilj Antonia Carrara usmerena je ka krajnjem korisniku-kupcu i svim njegovim zahtevima.